My Best Friend, At First Sight

Viera du Fond des Aulnes x 
Ugo - Arno van Het Wolvennest


HD A - HD A
ED vrij - ED vrij
DM n/n - DM n/n
verwantschap: 1,48%23 november 2020.
Viera wordt gedekt door Arno, het is een kunstmatige inseminatie met camera. Het afnemen van het sperma bij Arno gaat snel en soepel. De kwaliteit wordt nagekeken en dat ziet er goed uit, veel beweging en veel zwemmers. Het insemineren gaat ook vlot. Viera vindt het niet erg om bij dierenarts Lotte langs te gaan en is de rust zelve. Vanaf dat moment is het nagelbijtend uitkijken naar de echo.
16 december 2020 - dag 21 van de dracht.
Het is nog vroeg voor een echo maar doordat we reeds 2 maal pech hadden opteert de dierenarts toch om in dit stadium een eerste echo te doen. Onze dierenarts heeft driemaal moeten herhalen dat ze drachtig is voordat het tot ons doordrong. Er waren duidelijk bevruchte cellen te zien en hier en daar kon ze al een hartslag detecteren. Het gedrag, knuffelen en aandacht vragen, gaf eigenlijk al een vermoeden, maar uit ervaring weten we al dat de natuur erg grillig kan zijn.

Op 18 januari 2021, dag 58 van de dracht, laten we een RX maken. Het is ons eerste nestje en Viera is heel omvangrijk. De dierenarts telt er 8 of 9. Zo weten we toch al een beetje wat we mogen verwachten. Vanaf nu is het aftellen.

Viera heeft grote honger, ze is trager en rust veel. Haar buik zakt ook uit naar beneden en de melkklieren stuwen al. 

23 december 2020 - dag 28 van de dracht.
We zien op de tweede echo mini-hondjes van 2 cm. Je herkent de vorm en je kan ook het hartje zien kloppen. Mama en haar kids stellen het goed. We beginnen aan de voorbereidingen voor de bevalling in de tweede helft van januari 2021. Mooie vooruitzichten voor het nieuwe jaar!

22 januari 2021, 11u ... de eerste persweeën beginnen. Om 11u45 komt de eerste piepen. Een teefje, grauw.

In een vlot tempo volgen nog 1 teefje en 2 reutjes. Dan is het tijd om op adem te komen. Wij maken gebruik van de pauze om een boterham te eten.

Na de middag volgen een reutje en nog 2 teefjes. We wisten dat er zeker 8 waren, misschien 9.
Viera is ondertussen moe, wat we haar niet kwalijk kunnen nemen, we gunnen haar de tijd om op adem te komen en wachten af. 
Om 20:40 is nummer 8 er, een teefje.

Komt er nog een? We denken van niet. Viera wordt rustig, heeft mega honger. Wij ook.
We laten haar uit en ze eet met veel smaak haar kom brokken.

De eindstand is 5 teefjes, 3 reutjes. Allemaal grauw, papa Arno zorgt dat zijn afkomst goed zichtbaar is.
Hun gewichtjes zijn allemaal goed, ze zijn gezond en laten zich goed horen.

Op 23 januari komt de dierenarts alles checken en heeft ons nog enkele tips hoe we hier en daar nog verandering kunnen brengen om alles nog beter georganiseerd te krijgen.

Mama en kids maken het prima. Zij hebben geslapen vannacht, weliswaar in stukjes, wij waren alert maar konden toch genieten van de geluidjes en het uitzicht.

Op onze facebook pagina kan je het laatste nieuws volgen.
Aanmelden voor een pup is niet meer mogelijk, ze kregen allemaal een toekomstig mandje toegewezen.