TOEKOMSTPLANNEN

Momenteel volg ik de cursus hondentrimmer bij Syntra West. Deze opleiding bestaat uit 4 modules. De eerste module, Elementaire Kynologie, en de tweede module, Elementaire verzorging,  heb ik met goede resultaten afgewerkt. In module 2, Elementaire verzorging. De praktijklessen van module 3, Basis praktijk Vachtverzorging, zijn afgelopen. Op 17 en 24 juni zijn er nog een theoretisch en 2 praktijkexamens voorzien. 

De opleiding hondentrimmer zie ik als een opstap én opstart naar het uiteindelijke doel: bewegingscoach voor honden d.m.v. massage, fysio- en hydrotherapie. Als trimmer krijg je diverse rassen op je tafel waardoor je de anatomie van de rassen leert kennen. Je voelt letterlijk hun skelet en de spieropbouw. Daarnaast leer je om te gaan met de verschillende gedragingen van de hond, je leert zijn lichaamstaal lezen. 

Als bewegingscoach wil ik honden om diverse redenen helpen om hun bewegingsapparaat maximaal te gebruiken. Dit kan voor sporthonden als extra training, honden die revalideren na een ingreep of je trouwe viervoeter die je verder wil uitdagen met een alternatieve manier van bewegen.